Sfeerimpressie speeltuinenfietstocht 5 aug

Deze keer zijn we van Buurt- en Speeltuinvereniging (BSV) De Hoogte (Borgwal 88) vertrokken. Een aantal deelnemers wist niet waar deze ruime speeltuin precies zat, waardoor ik 2 ouders en hun 3 kinderen bij de speeltuin van de Vensterschool Selwerd nog eerst opgehaald heb.

Een vader met 2 kinderen heeft gebruik mogen maken van de elektrische bakfiets van “Groningen Bereikbaar”. Hij was bij zijn zus in Groningen op bezoek en zij had al een keer eerder met haar dochtertje meegedaan aan de speeltuinenfietstocht. Normaal gesproken wordt deze bakfiets gebruikt om forenzen een weekje het gemak van de elektrische bakfiets ten opzichte van de auto te laten ervaren. Deze fiets wil meer mensen uit de auto halen om fileleed te voorkomen en mensen gezond en duurzaam bezig te laten zijn. Door de zomervakantie was de elektrische bakfiets niet uitgeleend. Super leuk dat Grnoningen Bereikbaar een uitzondering gemaakt heeft en dat de vader de bakfiets voor deze ochtend bij Bike Centre Dik kon ophalen. Zo konden zijn kinderen ook ervaren dat het leuk is om verschillende speeltuinen in Groningen te ontdekken, lekker buiten te spelen met andere kinderen, ouders actief te laten zijn van speeltuin naar speeltuin en andere ouders te leren kennen. De bakfiets was aan het begin wel even wennen voor de vader met een verlengd voorwiel en slechts twee in plaats van drie verwachte wielen, maar aan het einde van de trip had hij de handigheid helemaal te pakken.

Naomi Groenman van WIJ Selwerd – waar ik deze speeltuinenfietstochten mee organiseer – was alvast bij de BSV de Hoogte om de ouders met hun kinderen te verwelkomen. De voorzitter van de speeltuinvereniging was ook speciaal nog even aanwezig om de deur van het gebouwtje open te doen voor eventueel wc-gangers en koffie en thee te verzorgen. Wat een warm ontvangst en heel erg fijn dat ze de deuren speciaal voor ons geopend hebben! Er zijn veel verschillende speelattributen. Zo is er voor jong en oud van alles te spelen: een voetbal- en basketbalveld met een hek eromheen, verschillende glijbanen, leuke klimhuisjes, een kabelbaan, schommel, een schommelmand die heel hoog kan, en stapstenen over water als het de afgelopen dagen geregend heeft. En nog veel meer!

Daarna gingen we naar de weids opgezette speeltuin van het Karrepad. Tussen de Molukkenstraat en de Oosterhamriklaan zit een groenstrook waar een 3-bandenschommel hangt die met elkaar in verbinding staat. Daardoor ga je op en neer als de ander ook beweegt. Deze is bij alle kinderen veruit favoriet. Daarnaast is er een kabelbaan, touwklimtoren, glijbaantje en zandbak. Er zit overigens ook een outdoor fitness plek dichtbij. Daar zijn we met de groep niet geweest, maar het is ideaal om de speeltuin af te wisselen met een beetje trainen voor jezelf. De kinderen vinden deze volwassenenspeeltuin namelijk  ook super interessant.

Daarna zijn we naar de Natuurspeelplaats OERRR (Koerspad tussen Beijum en Lewenborg) in Kardinge gefietst. Met natuurlijke materialen als zand, water, boomstronken, stapstenen en een vijvertje is het heerlijk spelen voor de kinderen. De waterpomp die water via een uitgeholde halve boomstam van de helling af laat stromen is erg populair. De kinderen staan in de rij om omstebeurten te pompen. Jammer genoeg zijn er nog niet veel schaduwplekken, maar dat komt wel als de bomen iets meer groeien. Op zo’n warme dag als vandaag zou dat wel prettig zijn. Gelukkig gaan we al weer huiswaarts voor de hitte van deze dag losbarst.

Ook geïnspireerd geraakt om een keer op speetluinenfietstocht mee te gaan? We gaan nog op pad op woensdagochtend 12 augustus. Ik hoop je dan te zien! Geef je op via het Aanmeldformulier. Voor meer info zie ook Weer nieuwe speeltuinenfietstochten in de zomervakantie 2020!

De route: