Sfeerimpressie speeltuinenfietstocht 12 aug 2020

Deze keer zijn we weer gestart vanuit de speeltuin bij de Vensterschool Selwerd. Gelukkig lagen de speeltoestellen om 9.30u nog bijna allemaal in de schaduw. Ondanks het warme weer waren we best weer een grote groep. Fietsend vormden we een lange sliert omdat we 1,5 meter afstand willen houden en achter elkaar fietsen in verband met Corona. Bij de stoplichten was dat minder praktisch en moesten we steeds even in delen wachten tot de hele groep door het groene licht kon.

De route voerde door Vinkhuizen naar het Suikerunieterrein. Helaas konden we niet binnendoor via de fietsbrug van het Donghornsterpad over het Reitdiep omdat er komende  10 dagen onderhoudswerkzaamheden zijn. Maar op deze manier kwamen we ook bij de Roege Route, een outdoor fitness park dat verscholen ligt in een groot wilgentenenbos op de voormalige vloeivelden van de suikerfabriek. Smalle paadjes leiden naar open plekjes waar parcours liggen van tractorbanden, ropes, houten trapjes, evenwichtsbalken, een klimrek en een steile helling. Het is eigenlijk voor volwassenen bedoeld maar voor de kinderen is het net een doolhof met steeds weer een verrassing wat er nu weer tussen de struiken opduikt en de kinderen deden niet onder voor de volwassenen! Er werd flink geklimd, geklauterd en gesprongen!

Daarna zijn we weer teruggefietst naar de fonteinen in Vinkhuizen (ter hoogte van Dolomietstraat 54). Daar waren we de eerste speeltuinenfietstocht van deze zomervakantie ook met een uitgedunde groep geweest. Omdat het toen al na 11.30u was, kon een groot gedeelte die keer niet mee. Daarom de fonteinen nu in de herhaling en heerlijk verkoelend op zo’n tropische dag als vandaag. Wel 16 fonteinen geven verkoeling, dus ruimte genoeg. Het ene kind liep er dwars doorheen, de ander probeerde het water tegen te houden, het water een andere kant op te spuiten of het water weg te boksen. Erg leuk om te zien!

De gemeente heeft speciaal de ondergrond van de fonteintjes nog voor ons schoon gemaakt, want de vorige keer was het nog gevaarlijk glad. Erg fijn! Dankjewel mensen van de afdeling onderhoud bij de Gemeente Groningen!
De meeste ouders en kinderen kenden deze plek nog niet. Het is een aanrader; heerlijk verkoelend voor een zomerse dag als vandaag wanneer het kwik de 34 graden aan gaat tikken! Een mooie afsluiting van 4 zomerse speeltuinenfietstochten in deze bijzondere tijd waarbij velen door Corona niet of anders op vakantie zijn gegaan dan ze gewend waren en daardoor mee konden op speeltuinenfietstocht!

De route:

——

De speeltuinenfietstochten zijn georganiseerd door Xplore Grunn en WIJ Selwerd in het kader de Onvergetelijke Zomer en is mede mogelijk gemaakt door JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) en Sunny Selwerd. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief op de website van Xplore Grunn: www.xploregrunn.nl (onderaan staat de aanmeldmogelijkheid).