Impressie speeltuinenfietstocht 29 juli

Wat een goede opkomst vandaag! Vanuit de speeltuin van de Vensterschool De Pendinghe in Selwerd gingen we vanochtend met 19 volwassenen en 24 kinderen op pad naar onze eerste stopplaats: de schooltuin Paddepoel (aan de Coronastraat 1). Daar werden we hartelijk ontvangen door tuinleidster Linda Lieuwes en medewerker Sjoerd Grootendorst bij de groentetuintjes die voor natuuronderwijs voor kinderen van groep 1-8 van scholen uit de buurt zijn. Schoolkinderen onderhouden daar hun eigen tuintje en krijgen les van bijen tot bodemdiertjes, van voeding en gezonde levenstijl tot duurzaamheid. Dit is onderdeel van natuur- en duurzaamheidseducatie (NDE) Groningen die in totaal 4 schooltuinen in Groningen heeft.

Je kunt er heerlijk over slingerpaadjes tussen de bomen rennen, spelen in de zandbak, schommelen in de schommelmand, onder de grond door kruipen via een buis, kippetjes en geitjes aaien en kikkers kijken. We kregen een rondleiding en mochten met de kinderen snijbiet plukken voor eigen consumptie. Eenmaal raden wat er vanavond op het menu staat bij veel van de deelnemers!

Na een kort fruitmoment gingen we weer door naar de volgende plek. Over de smalle paadjes konden we achter elkaar aan fietsend binnendoor naar Buurt- en Speeltuinvereniging (BSV) Selwerd (Elzenlaan 72). Daar is deze en vorige week “Selwerd aan Zee” met in de middag allerlei leuke activiteiten als zandsculpturen maken, kickboksen, schilderijen maken, etc. De ruime speeltuin ligt een beetje achteraf tegen de ringweg aan, waardoor niet iedereen het kent. Erg jammer, want het is een ruime en zeer gevarieerde speeltuin. Het klimhuisje met lange glijbaan is wel de blikvanger. Maar de zandbak met houten speelwinkeltje doet het ook altijd goed. En niet te vergeten de waterpomp. Alhoewel die alleen nog maar werkt als je heel snel op en neer beweegt, maar daar zijn de kinderen snel achter en dat doen ze dan ook vol overgave. Verder is er nog een voetbalveldje, touwschommel en kabelbaan. En je kunt er muziek maken op de xylofoon. En dan is er nog een klimhuisje met glijstang en een trampoline en schommelmand.

We voelden ons erg welkom! De thee en koffie stond voor de ouders klaar en ranja voor de kinderen. Jammer dat het zonnetje zich die ochtend niet vaker liet zien, maar het was perfect speelweer. Velen zijn nog langer gebleven. Ook weer een geslaagde dag!

Ook geïnspireerd geraakt om een keer op speetluinenfietstocht mee te gaan? Xplore Grunn en WIJ Selwerd gaan nog op pad op woensdagochtend 5 augustus en 12 augustus. We hopen je dan te zien! Geef je op via het Aanmeldformulier. Voor meer info zie ook Weer nieuwe speeltuinenfietstochten in de zomervakantie 2020!

Route: