Impressie speeltuinenfietstocht 22 juli

Gisteren zijn we in De Held en Vinkhuizen op speeltuinenjacht gegaan. Eerst naar de vernieuwde speeltuin bij het Roege Bos (in de buurt van Roege Pad 47). Op de kaart van alle openbare sport- en speelplekken van de gemeente Groningen staan jammer genoeg nog de oude foto’s, maar inmiddels staat er een leuk speelttoestel met glijbanen, schommels, schommelmand, wipwap en fitnessplek. Deze speeltuin ligt behoorlijk verscholen. Het staat wat van de doorgaande weg af, dus als je niet weet dat hij er zit, dan fietst je hem voorbij. Toen ik een keer ging wandelen in het Roege Bos heb ik hem gespot.

De kindjes uit de buurt waren wel een beetje overdonderd door zoveel spelende kinderen opeens, maar toen hun papa er bij was durfden ze ook en misschien gaan zij een volgende keer ook wel mee met de speeltuinentocht. Wie weet!

De volgende plek was TuinInDeStad (Tarralaan 6). Ook zo’n verscholen plek die je even moet weten. Met veel natuurlijke materialen zijn er speelgelegenheden gecreëerd; een wilgendoolhof, glijbaantjes op kleine heuvels, een houten winkeltje, kippetjes, een waterbak met hoogteverschillen, een kikkerpoeletje en een speurtocht om een paar dingen te noemen. Tijdens een gezamenlijk fruitmomentje vertelde Frans Kerver bevlogen over deze bijzondere plek waar een groep enthousiaste mensen op organische wijze allerlei activiteiten ondernemen. Zo is er een biologische tuin waar biologische kruiden verkocht worden, een kerstboomopvang, een camping en worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals het gratis huttenbouwdorp achter de dijk wat een initiatief is van kinderen uit de buurt en gratis bijendag komende zondag (26 juli) van 13-17u.

Toen was het al weer 11.30u geweest, het einde van de speeltuinenfietstocht. Maar aangezien ik aan het begin verteld had over de fonteinen aan het einde van de wijk Vinkhuizen (ter hoogte van Dolomietenstraat 54), wilde een klein gedeelte van de groep daar alsnog heel graag naartoe. In een stralend zonnetje stapten de kinderen eerst nog voorzichtig tussen de fonteinen door, maar snel daarna gingen ze los en waren ze compleet doorweekt. Gelukkig hadden we een handdoekje en extra kleding mee. Een mooie plek voor hete zomerse dagen. En een mooie afsluiting van een geslaagde ochtend!!

Ook geïnspireerd geraakt om een keer op speetluinenfietstocht mee te gaan? Xplore Grunn en WIJ Selwerd gaan nog op pad op woensdagochtend 29 juli, 5 augustus en 12 augustus. We hopen je dan te zien! Geef je op via het Aanmeldformulier. Voor meer info zie Weer nieuwe speeltuinenfietstochten in de zomervakantie 2020!

Route: