Impressie speeltuinenfietstocht 19 augustus

De laatste speeltuinenfietstocht van de zomervakantie begon met een live radio interview voor radio Noord. Razende reporter Elwin Baas kwam langs in de speeltuin van de Vensterschool in Selwerd om in de uitzending van Edwin op Noord meer te horen over de speeltuinenfietstochten. Het item is terug te luisteren op https://www.rtvnoord.nl/radio/programma/20051/Edwin-op-Noord/aflevering/26236 van 22:20- 25:10

Zeeheldenbuurt: Admiraal de Ruyterlaan
Toen we compleet waren, zijn we richting de Buitenhof gefietst. De wijk ten westen van het Stadspark. Nog voor Hoogkerk. De eerste stop was in de Zeeheldenbuurt. Aan de Admiraal de Ruyterlaan zit een speeltuin met schommel en schommelmand, speelhuisje met klimtouwen en glijbaan en 2 vrolijk gekleurde wipkippen. En een picknicktafel voor de ouders. Alleen hebben we die amper gebruikt. De ouders stonden de kinderen te helpen of met elkaar te kletsen. En grappig dat een paar kinderen helemaal geen speeltuin nodig had; ze hadden hun eigen fantasiespel door met takken en stokken een denkbeeldig kampvuur te maken.

De Peizerbocht
Daarna door naar de volgende speeltuin die zoals de naam al doet vermoeden in de bocht van de Peizerweg ligt. Een uitgestrekte speeltuin met aan de ene kant een klimhuisje en voetbalveld, in het midden een kabelbaan en de andere kant een overdekte picknickbank, trappetje, glijbaan en evenwichts-/behendigheidsparcours. Wel jammer dat het hek niet helemaal rondom de speeltuin zit, zodat het aan beide kanten de kinderen zou beschermen tegen de straat. Het was een perfecte plek voor een fruitpicknick.

Eemsgolaan
Het eindpunt was het grote speelveld aan de Eemsgolaan. Het is zo groot dat als je aan de ene kant staat, je niet kunt zien wat er aan de andere kant is. Er lopen wandelpaden doorheen met een heuvel van waar je een mooi overzicht over de hele speeltuin hebt. En dan weer een tunneltje om onderdoor te lopen als je bijvoorbeeld van het basketbalveldje, kabelbaan en grote klimkubus naar het speelkasteel, speelhuisje en wipkippen wilt gaan. Er is ook een overdekt huisje met houten beelden om in te klimmen en glijden. Er is ook een voetbalveld, en een touwpiramide (zoals in het noorderplantsoen staat). En dan ben ik vast nog heel veel vergeten te noemen. Neem gerust eens een kijkje. Het is niet ver van de grote speeltuin en kinderboerderij in het Stadspark. Leuk om eens te combineren als je toch in de buurt bent!