Impressie speeltuinenwandeltocht 22 sept

De speeltuinentocht georganiseerd door Xplore Grunn op zaterdag 22 september is weer goed bezocht. Deze keer gingen we niet op de fiets, maar al wandelend van speeltuin naar speeltuin in de wijk Paddepoel ter ere van het 50-jarig bestaan van de wijk!

Voor vertrek waren er nog wat regenspetters, maar gelukkig zette dat niet door en de zon brak zelfs nog door. Met een ramenwisser en handdoek waren de glijbaan en toestellen snel droog.

We vertrokken van buurt- en speeltuinvereniging Paddepoel (Watermanstraat 140) en trokken via de verborgen speeltuinen die in de hofjes tussen de huizen liggen naar de Bisschop Bekkerschool (Siriusstraat 1). Meerdere ouders en kinderen kenden de verscholen speeltuinen niet, terwijl ze toch zo dichtbij wonen!

De directrice van de Bisschop Bekkerschool was aanwezig om de kinderen en ouders met koffie/thee/ranja te ontvangen en de gymzaal was ingericht als klim- en klauterruimte. We konden naar de wc en de kinderen aten fruit dat door het WIJ Team Selwerd beschikbaar was gesteld.

In totaal hebben we ongeveer 500 meter afgelegd en vier speeltuinen bezocht. Een speeltuinenWANDELtocht is dus ook erg geslaagd!