Speeltuinenfietstocht 2 juli 2018

Wat een heerlijk weer vandaag om op speeltuinenfietstocht te gaan. We konden op pad zonder jas!

Na het verzamelen bij de speeltuin van Vensterschool Selwerd zijn we naar een speeltuin in de Korrewegwijk gefietst waar we in de zomer vorig jaar ook al een keer geweest zijn. Deze speeltuin naast de Openbare Dalton School “Karrepad” aan de Molukkenstraat is verrassend groot en biedt veel verschillende speeltoestellen, zoals een klimrek, kabelbaan, zandbak, etc. De vorige keer was het er heel rustig, maar toen was het ook zomervakantie. Nu kwamen we aan in de drukte van buitengym en kort daarna ging de zoemer van de pauze van de school. Toen was het wel even druk met veel spelende kinderen om ons heen.

Na onze verfrissende fruitpicknick aan een schaduwrijke picknicktafel was de schoolpauze inmiddels voorbij en werd het weer wat rustiger. Toen konden de kinderen van de speeltuinenfietstocht volop genieten van de “autoband wipwap schommel”. Ik heb geen idee of hier een naam voor is, maar het is een ingenieus speeltoestel waar je kind op de autoband omhoog en omlaag gaat en omdat het in verbinding staat met de twee andere autobanden gaan ze als een wipwap op elkaar reageren. Vandaar de zelfbedachte naam “autoband wipwap schommel”. Dit moet je gewoon gezien hebben om te begrijpen ☺

Daarna zijn we naar de Speeltuinvereniging Oosterpark gefietst aan de Resedastraat. Ook een ruime speeltuin met veel schaduw. We werden zeer vriendelijk onthaald door het WIJ Team die de speelgoedcontainer met fietsjes, driewielers en skelters speciaal voor ons geopend heeft en ons trakteerde op koele ranja voor de kinderen en koffie/thee voor de ouders. Bedankt WIJ-team Oosterpark! Dat hebben we enorm gewaardeerd en was een mooie afsluiting van de tocht!