Speeltuinenfietstocht 4 juni 2018

De zacht miezerende motregen aan het begin van de ochtend weerhield ons er niet van om met onze kinderen de speeltuinen in de wijk Reitdiep te ontdekken. Gelukkig zette het niet door en hebben ouders en kinderen volop van de ochtend kunnen genieten.

Eerst zijn we naar de compacte speeltuin gegaan naast het brugwachtershuisje met een klautertoestel in de vorm van een… schip (hoe kan het ook anders in de waterrijke wijk Reitdiep?) Er zit helemaal een hek omheen, maar je moet wel oppassen dat de allerkleinsten er niet gewoon tussendoor kruipen. Vooral als je van het mooie uitzicht aan het genieten bent op een van de meest gefotografeerde plekken in Groningen; de kleurrijke huizen die je aan CuraƧao doen denken.

Daarna zijn we naar Kleiwerd gefietst, een speeltuin midden tussen de nieuwbouwhuizen met een groot grasveld, verschillende speeltoestellen en een picknicktafel. Een perfecte plek voor een fruitpicknick!

De ochtend vloog voorbij!

Ook een keer mee?
De volgende maandagochtend die op het programma staat, is 2 juli van 9.30-11.30 uur vanaf de speeltuin bij de Vensterschool Selwerd.

Tussendoor gaan we ook nog op zaterdagochtend 16 juni en zondagochtend 17 juni op pad. We vertrekken dan van een andere locatie zodat we speeltuinen in het zuiden van de stad kunnen ontdekken. Geef je van tevoren op via carina@xploregrunn.nl zodat ik meer informatie kan toesturen.