Impressie speeltuinenfietstocht 12 augustus

Wat weer een gezellige ochtend! Met een grote club ouders en kinderen gingen we vanochtend op pad vanaf de speeltuin aan het Wilgenpad bij WIJ Selwerd.

Speeltuin buurtcentrum Oranjebuurt
We fietsten eerst naar de speeltuin bij het buurtcentrum van de Oranjebuurt. Zelfs enkele ouders die heel dicht in de buurt wonen, wisten niet dat deze grote speeltuin er zat. Erg leuk om dit met ze te delen! Vanaf de weg zie je de speeltuin namelijk niet. Je kunt er via een smal gangetje via de Prinsessenweg (bij nummer 44/1, te herkennen aan de handjes van SKSG) en/of een gangetje via de Johan Willem Frisostraat (bij nummer 61, te herkennen aan een kleine speeltuin met glijbaan en wipkippen) komen.

Het is een openbare speeltuin, maar het voelt heel besloten omdat het zo tussen de huizen ligt en er een naschoolse opvang/kinderdagverblijf zit. Maar je kind mag hier dus gewoon spelen. Natuurlijk wel fijn als je rekening houdt met de omwonenden! Er is een kabelbaan, speelhuisje, wip en glijbaan voor klein en groot. Er zijn schommels en draai-, klim- en behendigheidstoestellen. Erg leuk! De naschoolse opvang was vandaag niet aanwezig, waardoor we het fruit konden eten aan de 4 aan elkaar geschoven picknickbanken. Dat was ook wel nodig met zo’n grote groep!! Na het fruit hadden de kinderen weer genoeg energie om verder te spelen!

Buurt- en Speeltuinvereniging van Selwerd
Daarna stapten we op de fiets om naar de Buurt- en Speeltuinvereniging van Selwerd te gaan. Een grote speeltuin die voor veel ouders niet helemaal op de route ligt zo tegen de noordelijke ringweg aan, maar als je er een keer geweest bent, valt het niet te missen aan het einde van de Elzenlaan waar de weg een rondje maakt.

Selwerd aan Zee
Daar is namelijk nog 1 week strandplezier met allerlei activiteiten voor kinderen onder begeleiding van hun ouder. En volgende week is er een heus springkussenfestijn!

De speeltuin zelf biedt ook veel leuks: een speelhuisje met glijbaan, een kabelbaan, een grasveld, een grote schommelmand en een kleine trampoline. Daarnaast is er een zandbak met een houten winkeltje. De zandbak is voor dit evenement extra met zand gevuld en feestelijk aangekleed. Er staan vrolijke opblaaspalmboompjes, parasols en 2 zwembadjes. Het voelt echt als vakantie! Dat is ook de bedoeling, want het evenement is opgezet voor kinderen in Selwerd en omgeving die niet op vakantie kunnen. Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom. Morgen (dinsdag 13 augustus) zijn er trouwens opnames van Koffietijd en dan zou het erg leuk zijn als er veel spelende kinderen zijn. Dus wees welkom bij Selwerd aan Zee op dinsdag 13 augustus om 10 uur!

Ook geïnspireerd geraakt?
Je kunt nog mee op speeltuinenfietstocht: volgende week maandag 19 augustus is de laatste tocht in de zomervakantie, van 9.30-11.30 uur. Stuur een mail naar carina@xploregrunn.nl als je mee wilt. Kun je er niet bij zijn, maar wil je wel op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: https://xploregrunn.nl (helemaal onderaan de website).

Website met alle speeltuinen in Groningen
En wist je trouwens dat de Gemeente Groningen alle sport- en speelplekken op deze site gezet heeft: https://playadvisor.co/viewer/app/playbase_groningen? Dan kun je zelf op speeltuinenjacht gaan! Veel plezier!!