Impressie speeltuinenfietstocht 17 nov 2018

De speeltuin bij de Vensterschool Selwerd kleurde op sommige plekken wit van de rijp, omdat het ’s nachts gevroren had. Dat maakte van de speeltuin een extra grote speelplek. De kinderen die een skibroek aan hadden, konden heerlijk over de grond glijden. Ze namen een grote aanloop en gleden op de knieën over de grond verder. Maar het was ook oppassen geblazen voor de kleintjes die niet begrepen waarom de rubberen gekleurde ondergrond opeens zo glad was en ze opeens op hun billen lagen.

De stoeptegels waren gelukkig niet glad en zo konden we met z’n allen twister spelen op de grote cirkel met daarin allerlei gekleurde stippen. Papa’s, mama’s stonden samen met hun kinderen op de vrolijke stippen en gingen zo snel mogelijk van rood naar groen of geel zodra iemand de nieuwe kleur riep.
Daarna gingen we op de fiets naar Vinkhuizen. Daar zijn 4 leuke speeltuinen die in het verlengde van elkaar liggen tussen de Goudlaan en Diamantlaan. Jammer genoeg lagen ze alle vier in de schaduw, omdat de zon in deze tijd van het jaar niet over de huizen heen komt.

Daarom zijn we doorgefietst naar de laatste speeltuin: de beweegtuin van Vinkhuizen. Het is een fitnesstuin die als ontmoetingsplek voor de wijk dient. De kinderen vinden het erg leuk om over de sprintbaan te rennen en de vreemde toestellen uit te proberen. Deze speeltuin lag gelukkig meer in de zon en bood meer beschutting tegen de gure wind. Alle kinderen waren dan ook toe aan de fruitpicknick!

Daarna snel naar huis voor de Sinterklaasintocht!

De route: