Vaderdag speeltuinenfietstocht 17 juni

Wat een goede opkomst vandaag!! Wie had dat gedacht dat op vaderdag zo’n enthousiaste groep ouders met hun kind op speeltuinenfietstocht zou gaan? Toen ik de datum geprikt had, stond ik in dubio. Het kon twee kanten op gaan; of geen belangstelling, of populair. Dat laatste was het geval.

Speeltuin Stadspark
Op weg naar de start in de speeltuin van het Stadspark viel er even een korte miezerregen, maar de glijbanen waren snel weer drooggeveegd en als er nog een drup lag dan vonden de kinderen het geen probleem om het met de billen te drogen.

De speeltuin van het Stadspark is ruim opgezet met toestellen voor ieder wat wils; van wip en schommels, tot glijbaan en enorm stap/klauterpaleis. En van audiobeleving tot trilervaring in de Fred Flintstone auto. De zandgrijper in de zandbak heeft ook altijd een enorme aantrekkingskracht. Jammer dat die voor kindjes van 4 alleen een beetje zwaar is om te bedienen. Maar er valt zoveel te beleven dat het normaal gesproken moeilijk is om weer weg te gaan. Gelukkig lag een nieuwe speeltuin in het verschiet.

Speeltuin Piccardthof
De speeltuin van de Piccardthof; een ruim opgezette speeltuin die verscholen ligt tussen de recreatiehuisjes in het volkstuinencomplex aan de rand van de stad is een idyllisch plekje. De kleurrijke fietspaardjes in de speeltuin waren bij alle kinderen populair. Maar ook de grote zandbak met schaduwdoeken erboven waar al schepjes en emmertjes in liggen was erg geliefd.

We konden gebruik maken van het toilet in een huisje op het terrein. Geregeld door de moeder die ook de speeltuin getipt had. Een toiletbezoek was wel nodig ook na de fruitpicknick met sappige aardbeien, tomaatjes, komkommer, paprika, wortels, druiven en paprika. Er werd goed gesmuld en daarna hadden de kinderen weer genoeg energie om verder te spelen in de laatste speeltuin aan de Van Swietenlaan.

Speeltuin Van Swietenlaan
BSO de Blokhut maakt doordeweeks gebruik van deze speeltuin. Nu konden onze kinderen er mooi spelen. De autobanden die bij het treintje lagen werden eindeloos opgestapeld, ingeladen en uitgeladen. In je eentje tillen was nogal zwaar, maar door samen te werken kwamen de kinderen erg ver. Voor de ouders even de mogelijkheid om zittend op een picknickbank van een afstandje dit tafereel gade te slaan.

De ochtend is weer voorbij gevlogen!

Ook een keer mee?
De volgende speeltuinenfietstocht die op het programma staat is maandagochtend 2 juli van 9.30-11.30 uur. Leuk als je meegaat. Geef je op via carina@xploregrunn.nl, dan stuur ik je meer info.

Collage speeltuinenfietstocht